Kerstengelen

Gezocht: kerstengelen! Met een klein gebaar kun je iemand verrassen. Doe je mee?

 

Als engel ga je in de 4 weken voor kerst, elke week langs dezelfde deur met een opbeurend kaartje, een tekst, tekening of een klein cadeautje of iets lekkers wat je zelf gebakken hebt. Zo verras je dorpsgenoten die in de donkere dagen voor kerst wel troost, licht, een hart onder de riem of een blijk van waardering kunnen gebruiken.

 

Het hele project is anoniem. Dit geeft de kerstengel de gelegenheid om iets te delen wat je anders niet zo snel zou doen. Het geeft ook de gelegenheid om engel te zijn voor iemand waar je normaal geen contact mee hebt. Er zit geen (verplicht) bezoek aan vast. Juist de verrassing dat er onverwachts iets leuks in de brievenbus zit of aan de deur hangt is wat mensen vaak zo raakt.

 

De vier weken voor kerst - dit jaar is dat op of rond:

3 december

10 december

17 december

en 24 december

 

Hoe doe je mee?

- geef je op bij mij via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en schrijf erbij voor wie jij kerstengel wil zijn. Het kan zijn dat namen vaker genoemd worden, dan krijg je van mij bericht.

- je krijgt van mij vervolgens meer informatie over het project.

- bedenk iets leuks (een lieve mooie kaart, wat lekkers, een gedicht, een klein cadeautje, tekening, kaarsje, bloemen of wat je ook maar kan verzinnen.)

- bezorg het iedere week volgens bovenstaande data tot kerst anoniem (doe het in de brievenbus of zet het op de stoep zonder dat je wordt opgemerkt)

 

Hartelijke groet, 

Rianne Pronk – van Belle,

predikant protestantse gemeente Ulrum-Niekerk-Vierhuizen

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. / 06-19561942

Print

De knutselmiddagen zijn weer begonnen.

Ook komend seizoen starten we weer met de Knutselmiddagen: een maandelijkse middag met een nadenkverhaal/ -gesprek, een uitwerking en een groepsspelletje voor alle kinderen van groep 3 tot en met groep 8. Het vindt doorgaans elke tweede vrijdag van de maand plaats van 15.00u tot 16.30u in het Ontmoetingscentrum.

 

In september hebben we altijd een uitje en in mei sluiten we ook af met iets speciaals. Het is elke maand weer een gezellig moment voor kinderen uit het hele dorp. Wat een feest!

 

De data van komend seizoen zijn:

 

- Vrijdag 22 september (!) openingsuitje
- Vrijdag 13 oktober
- Vrijdag 10 november
- Vrijdag 8 december
- Vrijdag 19 januari (!)
- Vrijdag 9 februari
- Vrijdag 15 maart (!)
- Vrijdag 12 april
- Vrijdag 24 mei (!) slotactiviteit

 

(!) = niet de tweede vrijdag

 

Hartelijke groeten,

namens de leiding,

 

Anne Nijland

 

Ps. Help je dit seizoen een keertje mee? Organisatoren zijn er al, we zoeken mensen om te helpen uitvoeren. Bij voorbaat dank! Zeker ook namens alle kinderen

Print

Nieuwe Ambtsdragers

In verband met het aftreden van 2 ouderlingen, en de
jeugdouderling en een diaken in het komend voorjaar vraagt de
kerkenraad u /jou om mee te denken voor de invulling van
deze vacatures.

Continue Reading

Print

Activiteiten zaterdag 10 september

Dit jaar kunnen we spreken van een startweekend! De activiteiten beginnen zaterdag, gevolgd door de startdienst en afsluitende lunch op zondag.

Fietstocht zaterdagmiddag

Gaatze Tol heeft een fietstocht (+/- 35km) uitgezet voor de liefhebber van deze tweewieler, al dan niet met trapondersteuning. Deze staat op papier en is op te halen op zaterdag 10 september vanaf 13.30 uur in het Ontmoetingscentrum. Halverwege de route is er koffie/thee. Bij terugkomst is er rond 17.00 uur een hapje en een drankje in het Ontmoetingscentrum. Waar de route langs gaat is tot nu toe het best bewaarde geheim van Ulrum!
U hoeft zich hiervoor niet op te geven.

Autotourtocht zaterdagmiddag


Verrassingstocht voor de mensen die niet (ver) kunnen fietsen
Voor de ouderen en de mensen die niet (ver) kunnen fietsen wordt zaterdagmiddag een autotourtocht georganiseerd. De rit start om half vier bij het Ontmoetingscentrum en bij terugkomst is er in het Ontmoetingscentrum een hapje en een drankje. Waar de route langs gaat is tot nu toe het op 1 na best bewaarde geheim van Ulrum!
Gaat u ook mee? Geef u dan op bij Alice Luth 0595402173 0621295234; of bij Meina Haaksma 0595-402758/06-10846305
U kunt eventueel van huis worden opgehaald.
Wilt u mee als chauffeur? Ook dan graag aanmelden bij Alice of
Meina.
Graag tot ziens op 10 september!

Print